paddy

dinsdag, februari 13, 2007

13 Februari 2007


Het is al weer een tijdje geleden dat ik gepost heb en er is ook weer ontzettend veel gebeurd intussen. In Augustus 2006 hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis en na de crematie van mijn moeder op 4 augustus 2006 zijn mijn vrienden en ik daar erg druk bezig geweest. Aan de ene kant was het fijn om zoveel afleiding te hebben aan de andere kant was het ook een hele zware periode vooral al het geregel van de verhuizing, en de emoties die kwamen op de momenten waarop je ze op zijn minst verwachte. Op 10 september waren mijn vader en moeder 51 jaar getrouwd en omdat ze er niet meer was had ik een bosje bloemen voor mijn vader meegenomen. Toen ik bij hem aankwam vond ik hem op de bank met hoge koorts, bijna niet aanspreekbaar. De dokter is toen ingeschakeld en bleek dat hij een fikse longontsteking had en vocht achter de longen. Vanaf die dag was er elke dag wel iets met hem maar wonder boven wonder is hij deze longontsteking weer te boven gekomen en zelfs naar de kaartclub geweest in het buurthuis. Met Sinterklaas heeft hij 2 grote cadeaus gekocht voor Paddy en hij heeft erbij gezegt dat ik later maar moest vertellen dat hij ze van Opa en Oma heeft gekregen. Ik had als reactie dat hij op de verjaardag in Februari ook nog wel iets kon kopen van die betekenis en dat hij dit dan eigenlijk van Sinterklaas had gekregen. We moesten er wel om lachen.
Eerste kerstdag zouden we naar een Restaurant uit eten gaan met zijn drieen. Op kerstavond belde ik mijn vader en hij vertelde dat hij zich niet lekker voelde en aan de diaree was. De volgende dag dat ik hem belde vertelde hij dat hij alles onder de diaree had en of ik wilde komen. Heb Paddy naar Joyce ( die zelf met ontstoken ogen zat) gebrachten ben aan de poets gegaan bij mijn vader. Alles zat er onder, wc, douche, slaapkamer etc. Overal lag smerige kleding en hij zelf lag op de bank omdat hij zich niet lekker voelde. Koorts had hij niet, ook smiddags niet dus afwachten maar. Ik zou tweede kerstdag naar Gea in Houten en pa zou bij mijn zus en broer tweede kerstdag vieren. Ik wist dat hij thuis zou blijven en hij zei tegen mij dat ik wel naar Houten moest gaan want hij was alleen maar aan de diaree. Heb hem nog gebeld en savonds was hij erg afwezig aan de telefoon, zijn laatste woorden tegen mij waren"Ik schuif het af". Gelukkig was Patrick de zoon van mijn zus bij hem en die heeft mijn zus gewaarschuwd dat Papa erg veel onzin uitkraamde. Tegen 12 uur savonds kreeg ik van haar telefoon dat hij opgenomen was in het ziekenhuis en dat hij aan het uitdrogen was. Ze zouden een infuus aanleggen en we zouden morgen wel verder zien. Net alsof je het voelt aankomen zei ik tegen Gea"volgens mij word ik vannacht gebeld". Tegen 5 uur ging de telefoon, of ik zo snel mogelijk terug kon komen omdat Pa wel erg hard achteruit ging. Heb Paddy achtergelaten bij Gea en ben zo snel mogelijk naar Enschede gereden. Toen ik op de gang kwam in het Ziekenhuis hoorde ik hem zwaar ademen en op het moment dat ik binnenkwam werd hij rustiger. Drie kwartier later is hij overleden met al zijn kinderen om hem heen.

En nu is het bijna 17 Februari en zou mijn moeder 70 worden. Deze dag heeft mijn zuster uitgezocht om de as van mijn moeder uit te strooien. Wij wisten toen nog niet dat we mijn vader er ook zouden uitstrooien. AS zaterdag 17 februari 2007 gaan wij naar BorgerCompagnie in Groningen om ze daar de allerlaatste eer te geven. Ik zit al weken tegen deze datum aan te hikken, misschien omdat het dan zo definitief is. Ik ben erg verdrietig maar ik kan het mij niet veroorloven om in te storten omdat ik Paddy er ook nog heb lopen. Neemt niet weg dat ik soms door mijn gevoelens word overmand. Wat kan een mens veel aan daar ben ik nu wel achter. Ik hoop dat mijn ouders bij elkaar zijn en dat ze Benjamin bij zich hebben. Af en toe is het echt oneerlijk dat mijn kind zoveel lieve mensen moet missen en niet mag kennen.

Mama en Papa ik hoop dat jullie weer bij elkaar zijn, Ik hou van jullie.

2 Comments:

At 3:50 p.m., Anonymous ingrid said...

Hee Olga,
Het is en blijft een aangrijpend verhaal... Krijg er gewoon kippenvel van!
Je hebt het mooi omschreven hoor! Je mannetje is inderdaad erg mooi opgegroeid!! Geniet er elke dag van!
gr.Ingrid

 
At 7:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Olga,

Het was een bijzondere dag de 17e februari, maar ook een hele mooie en gezellige dag! Het is een fijn idee dat je ouders samen zijn en dat jullie en wij afscheid hebben genomen op zo'n mooie plek. Ome Henk heeft de volgende dag direct weer even gekeken zijn met zijn tuinvriendin en heeft de paar weg gewaaide rozen weer op hun plekje gelegd!

Bij deze wil ik graag de eerste zijn met de hartelijke felicitaties voor Paddy's tweede verjaardag.

Ik ben altijd te laat met kaarten sturen en zo ben ik toch ook nog een paar uur te vroeg met feliciteren!

Een fijne dag en een dikke knuffel aan Paddy,

gr. Thalia

 

Een reactie posten

<< Home